HTML

Autopeti blogja

Egy blog mindenről,ami kapcsolódik az autók világához.

Friss topikok

Linkblog

Alfa Romeo Spider/GTV- egy újrahasznosított design-ikon?

2013.05.07. 22:26 Autopeti

A ma reggeli, szokásos Totalcar olvasást az Alfa Romeo Spider teszttel kezdtem. Gyerekkorom egyik ikonikus sporkocsija, amely a Turbo Super sorozatban két képet is kapott és amiből ma is látni egy-egy példányt az utcán.  A cikk fotóit elnézegetve ismét eszembe ötlött egy tanulmányautó, s a dolog nem hagyott nyugodni. Végigtúrtam az Audi múzeum képeit és meglett a neve is. Ő az: Audi Quartz, 1981-ből.

quartz1.jpg

alfa-spider-gtv-1998.jpg

Tegyék az Alfa vesét a prototípus orrára. Ugye látják a hasonlóságot? Ha mégsem, görgessenek tovább:

Audi_Quartz_005.jpg

GTV_profilo_laterale.jpg

1981_Pininfarina_Audi_Quartz_08_c_1024x768.jpg
alfa-gtv-1995-t.jpg

81pininfarina_audi_quartz_041.jpgAlfa_Romeo-GTV_2003_Wallpaper1.jpg

Hogy több mint gyanús? Pedig a megoldás csak egyetlen szó: Pininfarina. Nem szándékom fejtegetni miért nem került gyártásba az Audi Quartz, de a formaterv elég ütős volt ahhoz, hogy még 13 évvel később is az Alfa piacra dobhassa. Itt ott persze változtattak, legömbölyítették az éleket, továbbvitték az oldalt végigfutó vaskos ív ötletét és méginkább ék alakú formát kapott.

A Totalcar-os cikkben leírtakat annyiban módosítanám: amikor ez a forma kijött, a Fiat még a Ritmót, a VW pedig az 1-es Golfot ontotta.

turbo_471_540_3.jpgturbo_471_540_9.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://autopeti.blog.hu/api/trackback/id/tr625286359

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása