HTML

Autopeti blogja

Egy blog mindenről,ami kapcsolódik az autók világához.

Friss topikok

Linkblog

Nem vinnyogott a börzsönyi Brabham

2012.08.20. 16:32 Autopeti

         DSC09977 - kópia.JPG 

"Egész napos programokkal, valamint kuriózumként egy 1963-as Brabham Formula1 versenyautó bemutatója a gyártó által, egész nap."

Pontosan ezekkel a sorokkal volt beharangozva a Nemzetközi veterán autós-motoros találkozó Nagyorosziban. Sokadik elolvasásra is valószínűtlennek tűnt, hogy a forma 1 aranykorába tartozó 1963-as év győzni ugyan nem tudó, de összesítésben a 3. helyen végző autóját épp egy ilyen kis rendezvényre hozzák el, de jó páran talán pont emiatt jöttek el a találkozóra. Elvégre: egy ekkora különlegesség kombinációja a kis börzsönyi faluval és kevés érdeklődővel még annak az esélyét is magával vonzotta, hogy akár még bele is lehet majd ülni a Jack Brabham és Dan Gurney által egykoron vezetett autóba.

Aztán ahogy a régi vicc szerint Vlagyivosztokban Moszkvicsokat osztogattak, úgy volt jelen a találkozón a Brabham is. Helyette egy mostanság épített, 1100 köbcentis Polo motorral szerelt formula junior volt kiállítva. Hiába volt szép minden részlete, hiába hozta vissza a hangulatot, de amikor a tulaj szerint is csak annyi köze van a 63-as Brabhamhez, hogy az inspirálta az építést, akkor a beharangozó szöveget nem lehet finomabb szóval illetni, mint néphülyítés…

         DSC09980.JPG 

         DSC00005.JPG 

Más kifogást amúgy nem lehet felhozni a találkozó kapcsán, a program végére talán száznál is több motor és 35 autó jelent meg. Nagy közönségsikere volt a modern szemlélettel felújított Robur busznak, a belsőt kellemes tapintású szövetek és sok helyen elhelyezett hangszórók, a külsőt metálfény, krómok és LED lámpák jellemezték.  Sokan csodálták meg az 1923-ban gyártott német, egyhengeres stabilmotort is, amúgy Gaz 69-esek, állólámpás mercik és különböző fiatok voltak a jellemzőek.

   45-14.JPG

    DSC09993.JPG

    DSC09933.JPG

Délelőtt a résztvevőek ellátogattak a horpácsi Mikszáth kúriába, majd Nagyorosziba visszatérve ingyenes ebédet kaptak a résztvevők. A veteránok megszentelése után egy felvonulás zárta a programot.

       DSC09969.JPG

      DSC09963.JPG

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://autopeti.blog.hu/api/trackback/id/tr174721747

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása